Μ. Βλατάκης: Απρόβλεπτες οι εξελίξεις στον τουριστικό τομέα

12:05 μ.μ. - Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020
12:03 μ.μ. - Τετ, 18/05/2020
Image: Μ. Βλατάκης: Απρόβλεπτες οι εξελίξεις στον τουριστικό τομέα

Ο Πρόεδρος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης στον Ηχώ 99,8

Με μεγάλο ενδιαφέρον αλλά και αγωνία για το μέλλον της φετινής τουριστικής σαιζόν παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από την εξάπλωση του κορωνοϊού τουριστικοί παράγοντες. Για το θέμα μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο Πρόεδρος Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης και Α΄ Αντιπρόεδρος της ΓΕΠΟΕΤ-Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού κ. Μ. Βλατάκης.

Όπως είπε πριν από δυο περίπου μήνες παρατήρησαν ανάσχεση των κρατήσεων που σταδιακά αυξήθηκαν λόγω κορωνοϊού. Πλέον, όπως εξελίσσεται το όλο θέμα το τελευταίο που σκέφτεται ο κόσμος είναι να ταξιδέψει για τουρισμό. Στους ξενοδόχους αλλά και στους πράκτορες υπήρχε και υπάρχει ο προβληματισμός τι θα γίνει σε περίπτωση που εκδηλωθεί ένα κρούσμα σε πελάτη ξενοδοχείου οπότε όλοι θα μπουν σε καραντίνα και δεν θα μπορεί απρόσκοπτα το ξενοδοχείο να συνεχίσει τη λειτουργία του. Ήταν θετικό λοιπόν το προληπτικό μέτρο να μείνουν κλειστά τα εποχικά καταλύματα μέχρι τις 30 Απριλίου. Θα πρέπει να προστατεύσουμε γενικότερα τον τουρισμό μας γιατί μια δύσκολη στιγμή μπορεί να έχει μελλοντικά αρνητικές επιπτώσεις, σχολίασε ο κ. Βλατάκης

Τόνισε ότι στις σκέψεις τους υπάρχει η πιθανότητα μιας χαμένης τουριστικής σαιζόν. Παρόλα αυτά επεσήμανε ότι και στο παρελθόν έχουν υπάρξει περίοδοι κρίσης που αργά ή γρήγορα ξεπεράστηκαν. Κρατούν λοιπόν μια συγκρατημένη αισιοδοξία για τους μήνες του καλοκαιριού. Απαιτείται όμως πειθαρχεία, ψυχραιμία και εφαρμογή των απαιτούμενων προληπτικών μέτρων όχι μόνο από τη χώρα μας αλλά και τις άλλες χώρες από όπου μας έρχονται τουρίστες ώστε να καταφέρουμε να μηδενίσουμε τα κρούσματα, να αλλάξει η ψυχολογία μας και να δούμε τα πράγματα πιο αισιόδοξα, τόνισε.

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Βλατάκη: