Διαβεβαίωση Κουρουπάκη ότι θα εκπροσωπήσει όλους τους Λασιθιώτες εφόσον εκλεγεί

1:40 μ.μ. - Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023
01:01 μ.μ. - Τρί, 31/40/2023
Image: Διαβεβαίωση Κουρουπάκη ότι θα εκπροσωπήσει όλους τους Λασιθιώτες εφόσον εκλεγεί

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ στον νομό Λασιθίου Νίκος Κουρουπάκης, στον Ηχώ 99,8

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ στον νομό Λασιθίου κ. Νίκος Κουρουπάκης, πρώην Δήμαρχος Σητείας, φιλοξενήθηκε σήμερα στην εκπομπή του Ηχώ 99,8 «Καλημέρα Λασίθι» όπου τέθηκαν προς συζήτηση θέματα που απασχολούν τον νομό Λασιθίου αλλά και ζητήματα από την ευρύτερη πολιτική σκηνή.

Ο κ. Κουρουπάκης σχολίασε αρχικά ότι οι πολιτικές αποφάσεις καθορίζουν πως θα πορευτεί μια χώρα. Κάνοντας στη συνέχεια ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της υγείας λέγοντας ότι ως ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ υπερασπίζουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας Ε.Σ.Υ. και έχουν στις προτάσεις τους 10 παρεμβάσεις για τη στήριξη και βελτίωση του τομέα της υγείας. Υποστήριξε μάλιστα ότι η ΝΔ «ξεχαρβαλώνει» το ΕΣΥ μετά την πανδημία.

Σχολίασε στη συνέχεια τη σύνθεση του ψηφοδελτίου σημειώνοντας ότι, όπως προβλέπεται έπρεπε να υπάρχουν 2 υποψήφιοι άνδρες και 2 υποψήφιες γυναίκες. Η εξίσωση, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, δεν είναι εύκολο να λυθεί. Υπάρχουν κάποια στοιχεία, κάποια κριτήρια, που εξετάζονται από την αρμόδια επιτροπή προτού αποφασίσει. Είχαν προηγηθεί κομματικές διαδικασίες που ανέδειξαν τα όργανα του κόμματος. Το ότι υπάρχουν διαφορετικές φωνές αυτό είναι θετικό.Η ποσόστωση είναι αυτή που έκρινε το αποτέλεσμα της επιλογής προσώπων. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν τίθεται θέμα απαξίωσης προσώπων. Πρέπει να διαβεβαιώσουμε τους Λασιθιώτες ότι η εκπροσώπηση θα είναι για όλο το Λασίθι συνολικά. Δεν θα έχει τοπικό χαρακτήρα επειδή πχ κάποιος είναι από τη Σητεία, τον Άγιο Νικόλαο, το Οροπέδιο ή την Ιεράπετρα. Προσωπικά εξάλλου έχω στενές σχέσεις με την Ιεράπετρα. Τώρα ως προς το ψηφοδέλτιο για να «κλείσει» χρειάζεται ένα ακόμη πρόσωπο, γυναίκα, που θα είναι από την Ιεράπετρα, ανέφερε.

Έκανε στη συνέχεια αναφορά σε θέματα διαφάνειας, δημοκρατίας. Αλλά και σε ζητήματα όπως αυτό με την κα Εύα Καϊλή λέγοντας πως ο πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης δεν έχει να απολογηθεί για όλο αυτό το θέμα εξάλλου η κα Καϊλή δεν ήταν επιλογή του, ήταν ευρωβουλευτής και μετά το σκάνδαλο , προχώρησε άμεσα σε διαγραφή της. Το δίπολο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να αποσπάσουν τον κόσμο από τα πραγματικά προβλήματα με «πυροτεχνήματα», σχολίασε. Επεσήμανε ακόμη ότι δεν μπορεί, όταν κάποιος, ενδεχομένως, δεν ενεργεί σωστά, να το χρεώνεται αυτό, όλο το κόμμα. Για να τονίσει στη συνέχεια ότι το ΠΑΣΟΚ χρεώθηκε δυσανάλογο βάρος ευθυνών την περίοδο της κρίσης και να κλείσει τονίζοντας ότι αγώνας θα είναι για το Λασίθι.

Ακούστε εδώ τον κ. Κουρουπάκη