7η Θερινή Κατασκήνωση Ρητορικής και Δημοκρατικής Παιδείας – Αμοργός 2023

12:26 μ.μ. - Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2023
12:06 μ.μ. - Παρ, 16/26/2023
Image: 7η Θερινή Κατασκήνωση Ρητορικής και Δημοκρατικής Παιδείας – Αμοργός 2023

Η Βάλλια Λουτριανάκη και η Μαριάννα Σίκαλη μιλούν για το Open Your Mind Camp 2023 στον Ηχώ 99,8

Για έβδομη συνεχή χρονιά, η Θερινή Κατασκήνωση Ρητορικής και Δημοκρατικής Παιδείας «ανοίγει πανιά» και φθάνει και πάλι στις Κυκλάδες. Επικοινωνιακές δεξιότητες που τείνουν να γίνουν δεξιότητες ζωής, η τριβή με την Τέχνη και την ερμηνεία της, ο δημοκρατικός διάλογος και η γόνιμη αντιπαράθεση, ο αυθορμητισμός και η συνειρμική απόδοση σκέψεων, η δημιουργική γραφή, η συγκρότηση μίας ολοκληρωμένης προσωπικότητας, που δρα στη βάση του τριπτύχου «Σκέψη – Λόγος – Δράση», βρίσκονται και αυτό το καλοκαίρι στο επίκεντρο. 

 Έχοντας στη φαρέτρα μας την ισότητα, τη φιλία, την αλληλεγγύη και, πάντοτε, το παιχνίδι, θα βρεθούμε φέτος στην Αμοργό κατά το διάστημα 8-14/7. Ένα πρόγραμμα, που έχει ήδη ετοιμαστεί, συμπεριλαμβάνει καθημερινά εργαστήρια ρητορικής και δημοκρατικής παιδείας, καλλιτεχνικής απασχόλησης και βιωματικής εκπαίδευσης. Επισκέψεις σε σημαντικά σημεία της Αμοργού και, φυσικά, πολλή διασκέδαση βρίσκονται στις προγραμματισμένες δράσεις!

 Η ομάδα εκπαιδευτών που πλαισιώνει την «7η Θερινή Κατασκήνωση Ρητορικής και Δημοκρατικής Παιδείας» αποτελείται από ακαδημαϊκούς, έμπειρους και μάχιμους εκπαιδευτικούς, εμψυχωτές ρητορικών ομίλων και παιδαγωγούς και συμμετέχει εθελοντικά. Υποστηρικτές της κατασκήνωσης είναι και φέτος το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΕΚΠΑ «Ρητορική, Επιστήμες του Ανθρώπου και Εκπαίδευση» Ε.Κ.Π.Α., η Ευρωπαϊκή Κοινότητα για τη Δημοκρατική Εκπαίδευση (EUDEC-Greece), η «Άφιξις» - Εικονικές Δίκες «Πρωταγόρας», η Ερευνητική Παιδαγωγική Ομάδα «Σείριος» και ο Ρητορικός Όμιλος Φιλοσοφικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε μεταξύ των υποστηρικτών το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «YouLEAD», το οποίο συντονίζει στη χώρα μας η ActionAid σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Ρητορικής.

 Νέοι ηλικίας 16 έως 21 ετών από όλη την Ελλάδα είναι ευπρόσδεκτοι να μεγαλώσουν την παρέα της «7ης Θερινής Κατασκήνωσης Ρητορικής και Δημοκρατικής Παιδείας»!

Για περισσότερες πληροφορίες (πρόγραμμα, κόστος συμμετοχής, φωτογραφικό υλικό προηγούμενων κατασκηνώσεων κ.α.) και διαρκή κι εκτενέστερη ενημέρωση μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της κατασκήνωσης:

https://openyourmindcamp.weebly.com/

Ακούστε εδώ τι μας είπαν

hxonews