Λεχουρίτης ΙΝΚΑ: Μποϊκοτάζ σε γαλακτοκομικά προϊόντα από 13 Φλεβάρη

10:49 π.μ. - Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2023
10:02 π.μ. - Τρί, 07/49/2023
Image: Λεχουρίτης ΙΝΚΑ: Μποϊκοτάζ σε γαλακτοκομικά προϊόντα από 13 Φλεβάρη

Ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ κ. Γιώργος Λεχουρίτης στον Ηχώ 99,8

Το ΙΝΚΑ – Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας αντιδρά για τις αυξήσεις των τιμών σε βασικά καταναλωτικά αγαθά τονίζοντας ότι «Δεν γίνεται, δεν πάει άλλο» και εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην πρακτική που ακολουθούν επιχειρήσεις με μείωση του βάρους των εμπορευμάτων στις συσκευασίες.

Σε ανακοίνωσή του το ΙΝΚΑ αναφέρεται ιδιαίτερα στους παραγωγούς φέτας και σκληρών τυριών, αλλά και γενικότερα στην βιομηχανία καταναλωτικών ειδών επισημαίνοντας πως «εάν συνεχίσετε το ανέβασμα των τιμών στα τυριά θα πάμε ως ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας σε μποϊκοτάζ αγοράς αυτών των προϊόντων. Δεν γίνεται, δεν πάει άλλο. Μάλλον κάθε εβδομάδα θα κάνουμε μποϊκοτάζ σε κατηγορίες προϊόντων όπως: τυροκομικά, γαλακτοκομικά, γιαούρτια, αλλαντικά, όσπρια, ζυμαρικά, μαργαρίνες, απορρυπαντικά, καθαριστικά και χαρτικά. Σε πρώτη φάση καλούμε τους πολίτες καταναλωτές να μην αγοράζουν τις μειωμένες συσκευασίες».

Ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ κ. Λεχουρίτης μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι, εάν δεν υπάρξουν λύσεις για την ακρίβεια, τότε από τις 13 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσουμε εβδομαδιαία μποϊκοτάζ σε συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων, αρχίζοντας από τα τυροκομικά, τα γαλακτοκομικά και τα γιαούρτια. Κάθε εβδομάδα θα βγαίνει και μια κατηγορία προϊόντων, τα οποία οι καταναλωτές θα καλούνται να μποϊκοτάρουν για να πέσουν οι τιμές, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ακούστε εδώ αναλυτικά