Λεχουρίτης: «Το καλάθι του νονού μια ακόμη απάτη του Υπουργού Ανάπτυξης»

11:40 π.μ. - Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023
11:03 π.μ. - Τετ, 29/40/2023
Image: Λεχουρίτης:  «Το καλάθι του νονού μια ακόμη απάτη του Υπουργού Ανάπτυξης»

«Πλαφόν στις τιμές ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης της ακρίβειας»

Από σήμερα Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 έως τις 15 Απριλίου 2023 τίθεται σε εφαρμογή το «καλάθι των νονών» που θα αφορά παιχνίδια και λαμπάδες προκειμένου να διευκολύνει τις αγορές των νονών για τα βαφτιστήρια τους ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα. Σε αυτό συμμετάσχουν οι επιχειρήσεις παιχνιδιών με ετήσιο τζίρο άνω του 1.000.000 ευρώ αλλά και εθελοντικά όσες, με μικρότερο τζίρο, το επιθυμούν.

Προσεχώς θα εφαρμοστεί το «καλάθι του Πάσχα» που θα πάρει τη θέση του «καλαθιού της Σαρακοστής», λίγες μέρες πριν από το Πάσχα και θα δημιουργηθεί για να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών στις αγορές τροφίμων για το πασχαλινό τραπέζι.

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών Γ. Λεχουρίτης μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι οι κινήσεις με τα «καλάθια» δημιουργούν συνθήκες ανταγωνισμού στην αγορά και θα έπρεπε να παρέμβει και να κάνει ελέγχους η επιτροπή ανταγωνισμού.

Μπορεί το καλάθι να περιλαμβάνει τη λαμπάδα και το παιχνίδι δεν περιλαμβάνει όμως τα είδη ένδυσης και υπόδησης που είναι προϊόντα που αγοράζει ο νονός και η νονά ως δώρο για τις γιορτές. Ο κόσμος οδηγείται προς τις μεγάλες αγορές και τα πολυκαταστήματα με τις όποιες συνέπειες για τη μικρομεσαία επιχείρηση. Υπό αυτές τις συνθήκες, «το καλάθι του νονού μια ακόμη απάτη του Υπουργού Ανάπτυξης».

Θα μπορούσε η κυβέρνηση με μείωση τον ΦΠΑ, με την εφαρμογή του πλαφόν, να συγκρατήσεις τις τιμές. Εάν ήθελε η κυβέρνηση να στηρίξει τον καταναλωτή θα μπορούσε να βρει τρόπο, υποστήριξε μεταξύ άλλων. Σημειώνοντας ότι και ο καταναλωτής θα πρέπει να είναι προσεκτικός στις αγορές του και να κάνει έλεγχο αγοράς πριν κάνει τα ψώνια του.

Ακούστε εδώ τον κ. Λεχουρίτη