Σ. Συμεωνίδης: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για τις ΒΑΠΕ στη Σητεία

11:16 π.μ. - Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2023
11:06 π.μ. - Παρ, 02/16/2023
Image: Σ. Συμεωνίδης: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για τις ΒΑΠΕ στη Σητεία

Σύσκεψη στη Ζάκρο από φορείς και κατοίκους

Αναφορικά με τη σύμφωνη γνώμη της «Επιτροπής περιβάλλοντος» της Περιφέρειας Κρήτης για την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την ενεργειακή επένδυση της ΤΕΡΝΑ σε Σητεία και Αμάρι, τοποθετήθηκε στον Ηχώ 99,8 ο υποψήφιος Βουλευτής με το ΚΚΕ στον Νομό Λασιθίου κ. Σίμος Συμεωνίδης.

Αφού έκανε αναφορά στο ιστορικό της όλης υπόθεσης και τις κινητοποιήσεις της τοπικής κοινωνίας της Σητείας που διαφωνεί με την επένδυση, είπε ότι η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης στην επιτροπή περιβάλλοντος, ψήφισε, κατά, στην έγκριση της ΜΠΕ για την ενεργειακή επένδυση της ΤΕΡΝΑ, για το «υβριδικό» έργο, που περιλαμβάνει ανεμογεννήτριες στη Σητεία και υδροηλεκτρικό στο Φράγμα Ποταμών Αμαρίου, αναλύοντας τις θέσεις τους.

Δεν είμαστε είπε, κατά της χρήσης νέων τεχνολογιών. Όμως στη Σητεία για παράδειγμα έχουν εγκατασταθεί 149 ανεμογεννήτριες και δεκάδες φωτοβολταϊκά και θέλουν να εγκαταστήσουν ακόμη περισσότερες ανεμογεννήτριες και όλο αυτό χωρίς έναν ορθολογικό σχεδιασμό αλλά με έναν καπιταλιστικό σχεδιασμό. Θέτοντας σε κίνδυνο το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, δραστηριότητες κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων κ.α. , θέσεις εργασίας δεν προφέρονται κλπ. Η ενέργεια δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα, πρέπει να είναι κοινωνικό αγαθό, υποστήριξε.

Πρόσθεσε ότι επίκειται σύσκεψη στη Ζάκρο από φορείς και κατοίκους για να αποφασιστούν επόμενες ενέργειες.