Σ. Τομαρόπουλος: Μεταφορά της λαϊκής αγοράς Αγίου Νικολάου αφού οριστεί ο κανονισμός λειτουργίας

11:25 π.μ. - Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2023
11:06 π.μ. - Παρ, 02/25/2023
Image: Σ. Τομαρόπουλος: Μεταφορά της λαϊκής αγοράς Αγίου Νικολάου αφού οριστεί ο κανονισμός λειτουργίας

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων πωλητών λαϊκών αγορών παραγωγών επαγγελματιών αγροτικών και βιομηχανικών ειδών Ελλάδας εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης, μιλά στον Ηχώ 99,8

Αναφορικά με το θέμα του χώρου λειτουργίας της λαϊκής αγοράς στον Άγιο Νικόλαο τοποθετήθηκε στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων πωλητών λαϊκών αγορών παραγωγών επαγγελματιών αγροτικών και βιομηχανικών ειδών Ελλάδας εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης κ. Στέφανος Τομαρόπουλος

Όπως είπε, θέλουμε τον εκσυγχρονισμό των λαϊκών αγορών με βάση τη νομοθεσία. Μεταφέραμε στον δήμο Αγίου Νικολάου τις θέσεις μας λέγοντας ναι στη μεταφορά αλλά όπως προβλέπει η νομοθεσία. Εξήγησε ότι κάποιες αρμοδιότητες αναφορικά με τη λειτουργία των λαϊκών αφορούν τον δήμο και άλλες την περιφέρεια. Στους στόχους είναι η καλύτερη δυνατή συνεργασία δήμων, περιφερειών, εμπόρων, παραγωγών, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών. Στον Άγιο Νικόλαο τώρα, για τη μεταφορά της λαϊκής αγοράς δεν υπήρχε κανονισμός λειτουργίας που θα ορίζει που θα γίνεται η λαϊκή αγορά, πως γίνεται η οριοθέτηση, η αρίθμηση, ενώ χρειάζεται και ένα τοπογραφικό για να έρθει στη συνέχεια η Περιφέρεια για τις δικές της ενέργειες. Αφού ολοκληρωθούν όλα αυτά τότε να γίνει η μεταφορά, είπε μεταξύ άλλων.

Ακούστε εδώ αναλυτικά

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας

Η μεταφορά της λαϊκής αγοράς Αγίου Νικολάου Κρήτης αναβάλλεται ύστερα από παρέμβαση του προέδρου της ομοσπονδίας Τομαρόπουλου Στέφανου.

Όπου συμφωνήθηκε να εφαρμοστεί η κείμενη νομοθεσία και η διαμόρφωση του χώρου μεταφοράς της λαϊκής αγοράς με τακτική επικοινωνία και συνεργασία όπου χρειαστεί και της ομοσπονδίας.

Δηλαδή σύσταση κανονισμού λειτουργίας τοπογραφικό διάγραμμα, οριοθέτηση διαγραμμιση αρίθμηση.

Και από πλευράς περιφέρειας προκήρυξη μοριοδοτηση απόδοση θέσεων, ενημέρωση ΟΠΣΣΑ του υπουργείου ανάπτυξης.

Που πλέον είναι σε λειτουργία για όλη την Ελλάδα.

Επίσης ζητήθηκε στα σωματεία παραγωγών και επαγγελματιών από τον πρόεδρο της ομοσπονδίας στο χώρο που λειτουργεί τώρα η λαϊκή αγορά να υπάρχει ευταξία και όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα, από πλευράς πωλητών παραγωγών εμπόρων αγροτικών και βιομηχανικών ειδών .

Και το οποίο έγινε αποδεκτό.

ΕΚ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΊΑΣ

Ο ΠΡΌΕΔΡΟΣ

ΤΟΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΈΦΑΝΟΣ