Παρούσα η Αντιπεριφέρεια Λασιθίου στην ενημέρωση για τα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης

10:21 π.μ. - Τρίτη, 20 Ιουνίου 2023
10:06 π.μ. - Τρί, 20/21/2023
Image: Παρούσα η Αντιπεριφέρεια Λασιθίου στην ενημέρωση για τα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης

Συνεχίζει ως Αντιπεριφερειάρχης στον νομό ο Γιάννης Ανδρουλάκης

Στη 13η συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης 2014 – 2022 που πραγματοποιείται σήμερα στο Ηράκλειο συμμετέχει μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Γιάννης Ανδρουλάκης.

Μιλώντας στον Ηχώ 99,8 έδωσε το στίγμα της συνάντησης λέγοντας ότι γίνεται μια ενημέρωση ώστε μέσα από μια καλή συνεργασία με φορείς, να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας που είναι στις προτεραιότητες της Περιφέρειας Κρήτης.

Μεταξύ άλλων στη συνάντηση αναλύονται επενδυτικά και επιχειρηματικά μέτρα και τίθενται θέματα σχετικά με συστήματα ποιότητας των αγροτικών προϊόντων, κλιματική αλλαγή, περιβαλλοντικά ζητήματα, μεταποίηση, ανάπτυξη μικρών αγροτικών εκμεταλλεύσεων, νέους αγρότες κλπ.

Επεσήμανε πως, όπως διαπιστώνεται δυστυχώς ένα μεγάλο αγκάθι είναι η γραφειοκρατία που απαιτεί μια σειρά από εγκρίσεις, άδειες, έγγραφα κ.α. κάτι που συνεπάγεται μεγάλες καθυστερήσεις. Είναι ενδεικτικό ότι ως Αντιπεριφέρεια έχουν έρθει αντιμέτωποι με περιπτώσεις που για να προχωρήσει ένα έργο περνάει από 38 στάδια. 

Κλείνοντας τόνισε ότι, ως Αντιπεριφέρεια συνεχίζουν τον σχεδιασμό τους και στο πλαίσιο αυτό στο προσεχές διάστημα θα έρθουν κοντά στους δήμους ώστε να συζητήσουν ε το διαχειριστικό τους σχέδιο.

Δεν είμαστε σε προεκλογική περίοδο στην αυτοδιοίκηση, ο χρόνος που έχουμε είναι χρόνος εργασίας και έτσι τον αξιοποιούμε με στόχο την ανάπτυξη του Νομού Λασιθίου.

Τέλος ο κ. Ανδρουλάκης ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι ανανεώθηκε η θητεία του στην Αντιπεριφέρεια Λασιθίου ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για την εμπιστοσύνη.

Ακούστε εδώ τον κ. Ανδρουλάκη